Masai Mara National Reserve

De Masai Mara National Reserve is Kenia ’s belangrijkste wildpark. Het werd opgericht in 1961 om wilde dieren te beschermen tegen jagers. De Masai Mara is voor velen een belangrijke reden om vakantie naar Kenia te boeken. De overvloedige flora en fauna stelt nooit teleur!

Masai Mara National Reserve – locatie

De Masai Mara is gelegen in het zuidwesten van Kenia, tegen de grens van Tanzania. Het reservaat ligt in Rift Valley met Tanzania ’s Serengeti aan de zuidkant. De Mara rivier loopt dwars door het reservaat ( noord naar zuid ) en bevat legio nijlpaarden en krokodillen, die de jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s tot een uiterst gevaarlijke onderneming maken.

Het grootste deel van de Masai Mara bestaat uit heuvelachtig grasland. Er valt veel water in het gebied, vooral tijdens de natte maanden tussen november en juni.

Masai Mara

Masai Mara: de Big Five

Het Masai Mara reservaat is Kenia’s is erg populair, omdat het relatief klein is maar toch zeer veel dieren bevat. Het is bijna gegarandeerd dat je de Big Five tegenkomt in Masai Mara. Je vindt er veel leeuwen, maar er is ook een overvloed van luipaarden, cheeta’s, hyena’s, giraffen, impala’s, gnoes, bavianen, wrattenzwijnen, buffels, zebra’s, olifanten en natuurlijk nijlpaarden en krokodillen in de rivier de Mara.

Entreekosten

In 2012 waren de entreekosten voor een dagje Masai Mara $ 80 per volwassene.

Geschiedenis van Masai Mara

Masai Mara National Reserve is het populairste wildpark in Kenia en is geopend in 1974. Het gebied wordt beheerd door de Masai stam en is daarom vernoemd naar deze groep mensen die in het midden van de 17de eeuw voor het eerst vanuit de Nijl-vallei naar South Kenia is geëmigreerd. De Masai herders zijn nomadische mensen die niet geloven in het concept van het grondbezit en er in plaats daarvan voor kiezen om te leven in harmonie met de natuur.

masai mara

Masai Mara National Reserve, dat een oppervlakte van 320 vierkante kilometer van de beroemde Serengeti vlakte beslaat, wordt bewoond door veel van Afrika’s meest populaire wilde dieren, waaronder leeuwen, cheeta’s, olifanten, luipaarden, zwarte neushoorns en nijlpaarden. Er zijn ook meer dan 500 standvogels in het park, waaronder struisvogels, leeuweriken en 57 soorten roofvogels. Het gebied is beroemd vanwege het glooiende grasland en vanwege de Mara rivier, die door het park van noord naar zuid loopt.

Het is ook de plek voor een van de grootste spektakels van de natuur: de jaarlijkse migratie van de droge vlakten van Tanzania van duizenden gnoes die wateren vol met krokodillen oversteken om meer vruchtbare weiden te bereiken.