Mount Kenya National Park

Mount Kenya, een uitgedoofde vulkaan, bevindt zich op de evenaar en is de op één na hoogste berg van Afrika met een hoogte van 5199m. Mount Kenya National Park werd geopend in 1949. De berg wordt al generaties lang vereerd door de lokale bevolking en is de officiële thuisbasis van ‘Ngai’, Het opperwezen van de Kikuyu stam.

mount kenyaDe besneeuwde top van de vulkaan werd als eerste waargenomen door een buitenstaander in 1849 – de missionaris Johann Ludwig Krapf – hoewel het idee dat er sneeuw op de evenaar zou kunnen zijn niet werd geloofd totdat de Britse geograaf Halford John Mackinder de top bereikte in 1899. Het park zelf, dat een oppervlakte van 600 km ² omvat, biedt een exotische berglandschap, met bossen in het dal en hoger op de bergen bos, bamboebossen en gletsjer pieken.

Het park wordt bewoond door een grote verscheidenheid aan wilde dieren, inclusief sykes en colobus apen, buffels, olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, de ongrijpbare Bongo antilopen en gigantische bosvarkens. Het is ook de thuisbasis van veel soorten vogels, zoals de reusachtige ijsvogels, olijfduiven en roodgeborste papegaaien.