Tsavo National Park

Tsavo National Park is het grootste park van Kenia en is opgericht op 1 april 1948. Tsavo National Park werd opgesplitst in Oost en West voor administratieve doeleinden. De twee parken zijn verdeeld door de Nairobi-Mombasa spoorweg en een snelweg.

Tsavo National Park Tijdens de Eerste Wereldoorlog bouwden de Britse troepen forten langs de Tsavo rivier, vanwege de dreiging van Duitse troepen die zich in Tanganyika (nu Tanzania) bevonden. Tsavo East is een goed toegankelijk en zeer populair park.

Klimaat: Warm en droog

Bezienswaardigheden Tsavo National Park

Het park is een populair onderdeel van Kenia reizen vanwege de grote kuddes olifanten en andere wilde dieren.

  • Het Yatta plateau is ongeveer 290 km lang en is een van de langste lavastromen ter wereld.
  • Lugards Falls op de Galana rivier – dit is niet een echte waterval, maar een reeks van stroomversnellingen. Bezoekers kunnen naar de rivier lopen om stroomversnellingen bekijken.
  • Mudanda rock is een lange rotsuitstulping van ongeveer 1,6 km lang. Je kunt er wilde dieren zien drinken. Bezoekers kunnen langs de rotsen wandelen en genieten van een koele bries.
  • Tsavo / Athi rivieren samenvloeiing – waar de twee rivieren samenvloeien worden ze de rivier Galana.
  • Wilde dieren: olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard, krokodil, waterbokken, kudu, gerenuk, zebra en 500 geregistreerde vogelsoorten.

Wegen: Mtito Andei Gate ligt 232 km ten zuiden van Nairobi en 250 km ten noorden van Mombasa.