Tips voor een Kenia Safari

kenia safariAls je op meereist met een begeleide Afrikaanse safari , zijn de kansen dat je onderweg problemen ondervindt minimaal. Touroperators zijn hier erg ervaren in en dat verkleint het risico. Toch is het verstandig om de normale voorzorgsmaatregelen te nemen als je op safari gaat, met name als je door stedelijke gebieden reist.

Reisdocumenten en geld

Zorg ervoor dat je altijd een kopie van je paspoort bij de hand hebt en eventueel ook van je visum. Bewaar deze kopieën afzonderlijk van het origineel. Het is nooit een goed idee om grote hoeveelheden contant geld bij je te dragen.

Bagage

Laat nooit camera’s en handbagage zonder toezicht in een voertuig, of in de foyer van een hotel . Bewaar nooit kostbaarheden en medicatie bij je check-in bagage.

Persoonlijke veiligheid

Wanneer je zelfstandig reist tijdens je Kenia safari, moet je ervoor zorgen dat je goed op de hoogte bent van het lokale nieuws. Vraag bij je hotel naar onveilige gebieden en de lokale kleding- en gedragscodes. Draag je kostbaarheden niet in zicht.

Wild kijken

Je gids zal altijd zorgen voor je veiligheid tijdens je safari, zowel in het voertuig als te voet. Wilde dieren kunnen natuurlijk gevaarlijk zijn, maar zolang je naar je gids luistert blijven de risico’s tot een minumum beperkt. Ga wilde dieren nooit plagen!

Griezelige insecten en spinnen

Hoewel Kenia veel gevaarlijke spinnen, insecten en slangen kent, krijgen maar weinig toeristen hiermee te maken. Lodges en kampen hebben over het algemeen goede wering voor insecten. En ga je op pad? Zorg er dan voor dat je gesloten wandelschoenen draagt, sokken en een lange broek.