Keniaanse keuken

Kenia heeft geweldige nationale gerechten. De verschillende gemeenschappen hebben allemaal hun eigen specialiteiten.

Ugali en vis

Ugali bestaat uit meel en water met gemalen maïs. Het neemt de vorm aan van een cake na het koken. Dit is de favoriete maaltijd van de Luos in de provincie Nyanza, maar het is ook bekend in de rest van Kenia. Vis is populair in Nyanza omdat het dichtbij het Victoriameer ligt én aan de kust van de Indische Oceaan.

Githeri

Dit is een mengsel van gekookte maïs met bonen. Dit is een populair gerecht van de Kikuyu stam in het midden van Kenia.

Mukimo

Dit is een gepureerde versie van de githeri. Het is meestal gemaakt van maïs en bonenpuree met aardappelen of gekookte bananen.

Mursik

Dit is een populaire drank gemaakt van gefermenteerde melk en houtskool. Mursik is populair bij de Kalenjins.

Wali

Wali (rijst) is een populaire maaltijd. Het wordt meestal gekookt met kokosmelk. Kokosnoten zijn overal te verkrijgen.

Kachumbari

Dit is een mengsel van gehakte tomaten, ui, peper, peterselie en in sommige gevallen avocado. Het wordt meestal bereid met Nyama Choma.

Nyama Choma

Dit is gebraden vlees. Het is zeer populair in Kenia. Rundvlees is in Kenia goedkoper dan kip of vis.