Gezondheidadvies voor Kenia

Voordat u op reis gaat naar Kenia, zorgt u er ook voor dat u op de hoogte bent van alle vaccinaties die nodig zijn. Hoewel er momenteel geen inentingen zijn die noodzakelijk zijn voor het reizen naar Kenia kan het zijn dat u deze wel nodig hebt voor andere landen die u wilt bezoeken. Als u van plan bent om landen te bezoeken zoals de Democratische Republiek Congo, Rwanda, Egypte, of andere dergelijke gebieden zult u wel inentingen nodig hebben. In deze gevallen moet u ervoor zorgen dat u de volgende inentingen krijgt (afhankelijk van het specifieke gebied dat u van plan bent te bezoeken):

  • Hepatitis (A en B)
  • Tyfus
  • Tetanus
  • Gele Koorts
  • Malaria pillen

Een andere gezondheidsadvies bij het reizen naar Kenia is om ervoor te zorgen dat u uzelf kunt beschermen tegen muggenbeten die kunnen leiden tot malaria. Enkele beschermende maatregelen tegen muggenbeten zijn het dragen van shirts/blouses met lange mouwen en lange broeken, muggenmelk met een minimum van 30 procent DEET en het gebruik van muskietennetten. Als u reist naar de Keniaanse kust of naar West-Kenia dan is het raadzaam om anti-malaria pillen mee te nemen.

Regel ook een reisverzekering en medische verzekering voor het buitenland, voor het geval er iets tijdens uw reis gebeurt. Deze vormen van kortlopende verzekeringen zijn beschikbaar via een aantal reisbureaus en zorgverzekeraars. Ze kunnen ook deel uitmaken van de diensten die u al ontvangt via uw credit cards, dus neem contact op met uw creditcardmaatschappij. Het is beter om op veilig spelen dan achteraf spijt te hebben.

Zorg ervoor dat u over contactinformatie beschikt die u nodig heeft in geval van een gezondheids- of noodsituatie tijdens uw verblijf in Kenia.