Hotels Kenia

Er zijn meer dan 2.000 hotels, campings en ​​lodges in Kenia. Er zijn moderne hotels in Nairobi, maar sommige oudere vestigingen bieden vergelijkbare service en comfort plus een authentieke koloniale sfeer. Logies, maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen bij prive lodges; vaak zijn ook park fees (EUR 30 tot EUR 80 per dag) inbegrepen. Er zijn meestal geen liften in hotels buiten de grote steden, maar bijna alles is op de begane grond. Sommige kampen, lodges en Kenia hotels zijn tijdens de regenachtige maanden gesloten.

Let op: Kinderen zijn niet altijd welkom in een lodge!

Prijzen van hotels in Kenia

De hotelprijzen zijn doorgaans inclusief diner en een volledig Engels ontbijt. Veel lodges en hotels bieden speciale midweek of winter-laagseizoen tarieven. Campings hebben weinig of geen faciliteiten en zijn niet echt een optie voor bezoekers die voor de eerste keer in Kenia zijn. Wel zijn er allerlei luxe voorzieningen bij de bekende strandoorden, zoals Diani Beach. In het vakantieseizoen kan het erg druk zijn in Kenia’s resorts, dus reserveer op tijd!

Lodges Kenia

De keuzes zijn eindeloos wanneer je zelf lodges kiest voor je Kenia Safari. Naast lodges kun je kiezen voor hotels, safarikampen, pensions of B&B’s.

De vele lodges in Kenia zijn gebouwd in de afgelopen dertig jaar, in gelijke tred met de opbloei van de  toeristische industrie. Meestal komen toeristen voor een safari naar Kenia. Een tweede reden is om te ontspannen aan de rustige kustlijn.