Vakantie Nairobi

Vakantie Nairobi

Nairobi heeft meer dan drie miljoen inwoners (5 keer zo groot als Amsterdam). De stad is gelegen aan de rivier de Nairobi. Het is niet alleen de grootste en snelst groeiende stad in Kenia, maar ook één van de grootste in Afrika.

Nairobi

Het woord Nairobi is afgeleid van de Maasa term Enkare Nyirobi, wat “koele wateren” betekent. Ooit was Nairobi een moerasgebied, maar in 1899 werd de plaats gesticht als spoorweg kamp voor de Uganda Railway. Nairobi werd al snel de hoofdstad van Kenia, in plaats van Mombasa, en in 1905 werd het tevens de hoofdstad van de Britse Oost-Afrika kolonie. Met de verspreiding van plagen in de vroege jaren 1900, werd de stad afgebrand en was een herbouw noodzakelijk.

In de stad Nairobi bloeit toerisme van oudsher. De Britten koloniseerden Kenia en richtten een winkel op in Nairobi, bedoeld voor Britse jagers. Dit leidde vervolgens tot de ontwikkeling van horeca. Nairobi beschikt no steeds over een grote Oost-Indische gemeenschap. Dit zijn nazaten van de oorspronkelijke koloniale arbeiders en handelaren van de spoorlijn.

Tip: Lees meer over Nairobi National Park